Recept: gegrilde wildzwijn rugfilet

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:4 januari 2016
  • Berichtcategorie:Recepten
  • Bericht reacties:0 Reacties

In de koude en donkere wintermaanden vinden veel mensen het lekker om wildgerechten te eten. Bent u ook een groot liefhebber van de complexe smaken van wildgerechten en wilt u zelf een wildgerecht maken? Gebruik dan onderstaand recept voor gegrilde wildzwijn rugfilet en maak een culinair hoogstandje voor het hele gezin.

Ingrediënten en bereiding

Om gegrilde wildzwijn rugfilet te maken, heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 600 gram wildzwijn rugfilet.
  • Twee deciliter rode wijn.
  • Drie takjes basilicum (vers).
  • Eén teentje knoflook, geperst.
  • Eén sjalotje, gesnipperd.
  • Eén theelepel suiker.
  • Eén theelepel tomatenpuree.
  • Twee theelepels olijfolie.

Heeft u alle ingrediënten verzameld, dan kunt u onderstaande stappen volgen om het gerecht te bereiden.

Stap 1: doe de wijn, basilicum, tomatenpuree, knoflook, suiker, olijfolie en het sjalotje in een blender en pureer de inhoud om marinade te maken.

Stap 2: let de filets in de marinade en laat de filets minimaal één uur op deze manier liggen. Hoe langer de filets liggen, hoe lekkerder de smaak is.

Stap 3: haal de filets uit de marinade en dep ze af met keukenrolpapier. Vervolgens grilt u de filets voor drie tot vier minuten per kant (medium). Om de smaak te versterken, bestrijkt u de filets tijdens het bakken af en toe met de marinade. Als u de filters goed doorbakken wil hebben, bakt u de rugfilets gedurende zes tot zeven minuten per kant. Serveer direct, eventueel met aardappelpuree.

Geen zin of tijd om zelf te koken?

Houdt u van wildgerechten, maar heeft u geen zin of tijd om bovenstaande gerechten zelf te koken? Maak dan gebruik van de catering van De Mobiele Kok. Maakt u gebruik van onze catering, dan krijgt u de lekkerste en meest complete wildgerechten volledig vers en kant-en-klaar bij u thuis afgeleverd en kunt u direct gaan eten.