Gemarineerde hazenrug: een eenvoudig wild recept

Ieder seizoen heeft zo zijn eigen specialiteiten als het op eten aankomt en in de koude wintermaanden zijn wildgerechten erg populair. Wilt u deze winter ook een heerlijk wildgerecht klaarmaken? Gebruik dan onderstaand recept voor gemarineerde hazenrug en maak een culinair hoogstandje voor het gehele gezin.

Ingrediënten en bereiding

Om gemarineerde hazenrug te maken, heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • Twee hazenruggen.
  • Een halve fles rode wijn.
  • Een halve liter water.
  • Drie theelepels tijm.
  • Twee laurierblaadjes.
  • Tien zwarte peperkorrels.
  • Zes jeneverbessen.
  • Honderd gram rookspek.
  • Twee uien of vier sjalotten.
  • Twee eetlepels bessengelei of kersenlikeur.
  • Twee eetlepels bloem.
  • Dertig gram boter of margarine.
  • Zout en peper.

Heeft u alle ingrediënten in huis gehaald, dan kunt u de volgende stappen volgen om de gemarineerde hazenruggen te maken.

Stap 1: marineer de hazenruggen voor ongeveer 12 uur in een marinade van wijn, water, tijm, laurier, de geplette peperkorrels en de gekneusde jeneverbessen.
Stap 2: zeef de marinade, bewaar de marinade en dep de hazenruggen droog met keukenrolpapier.

Stap 3: wentel de hazenruggen door de bloem, die u vermengt met zout en peper.

Stap 4: bak het kleingesneden spel uit in een langwerpige pan en bak de hazenruggen in dezelfde pan rondom bruin. Vervolgens voegt u de boter, de gehakte uien en de marinade toe en sluit u de pan.

Stap 5: stoof het gerecht gedurende 30 minuten en bind eventueel bij met aangemengde bloem. Breng het gerecht op smaak met bessengelei of kersenlikeur.

Geen zin of tijd om zelf te koken?

Lijkt bovenstaand recept u erg lekker, maar heeft u geen zin of tijd om zelf te koken? Maak dan gebruik van de catering service van De Mobiele Kok om de lekkerste wild gerechten volledig vers en kant-en-klaar bij u thuis te laten bezorgen.